Joakim Sveder Hunting Management

Älgjakt i norrländsk vildmark 

Vill du följa med på en älgjakt i allra nordligaste Sverige  v40 2e-7e oktober (ankomst 1e oktober).
Vecka 40 håller jag en unik lock-kurs i älgjakt med praktisk jakt i 6 dagar i norrländsk vildmark högt uppe i Tornedalen. Kryddat med duktiga löshundar, för action hela dagen.
Vi anländer till boendet som ligger mitt i den 7200ha stora marken söndag 1e oktober. Vi är en liten exklusiv skara på 12 personer. Två st rejäla stugor finns på marken med gott om plats och även en bastu. Detta är en vildmarksjakt, så faciliteterna är enkla. Stugorna är i bra skick, men utan rinnande vatten och med utedass. El finns i begränsad mängd från elverk. Transport kan ev ordnas från Pajala flygplats för de som vill ta flyget upp.
Jag håller en kurs i älglock, där jag hjälper er var och en att hitta de rätta tonerna och delar med mig av alla knep och erfarenheter. Redan nästa morgon smyger vi ut på våra pass med hjälp av Garmin och WeHunt och provar våra kunskaper i lockandets ädla konst. Varje kväll går vi igenom dagens händelser och fintrimmar tekniken.
Norbotten har inget brunstuppehåll i år och våra jaktdagar ligger mitt i högbrunsten! Vi lockar morgon och kväll eller hela dagen om man vill det. Vi kommer även att ta med några duktiga löshundar, så om lockandet går trögt, så jagar vi med löshund i stället. Vi kommer att kombinera lock och löshund efter väder och förutsättningarna.
Jag tar med 10 gäster på jakten och vi har minst 2 tjurar på licensen + kalvar. Ev extra licens om jakten går snabbt finns också att köpa till. Köttet från den första fällda älgen delas lika mellan jaktgästerna.
Du bör ha åtminstone medelgod fysik för att tillgodogöra dig denna jakt, då vi kommer att gå långa sträckor i väglöst land. 6 hjulning finns dock för utkörning av älgarna. Det är inga problem om du är nybörjare, jag hjälper till med allting kring jakten och allt därtill.
Om du drömmer om storoxen och att skjuta den på lock, då kan detta vara jakten för dig.

Pris för 6 dagars jakt, grupp om 8-10 personer: maila för offert


(Alla mina jakter kan faktureras på företag och kombineras med konferens eller utbildning  inom produktion, ledarskap, kundrepresentation eller organisationsutveckling om så önskas)